Sarko vs Sego (I)

dilluns, d’abril 23, 2007


Amb el 100% del vot escrutat, i com era d'esperar, el neocon Sarkozy ha estat el gran triomfador de la primera volta de les presidencial, amb el 30% de vots, seguit de la socialdemòcrata Segolene Royal (25%). El centrista liberal Bayrou (18%) i el feixista ultradretà Le Pen (11%) queden fora de la disputa.

Ara està tot en les mans de Bayrou, si dóna suport a un candidat o altre, depén de cap on tendisquen sons votants, el futur de la presdiència de França està en el centrisme. Diuen que si l'UMP podria oferir-li llocs al govern, així com també el PS si els donen suport. Però l'únic que se sap segur és que el "centrisme liberal", l'equidistància, ha sigut també un triomf. Un nou espai, que a més, al meu parer, al País Valencià seria interessant que algú l'ocupara -dis-li BNV centrat i tercervier o una CDC valenciana. Però d'això ja parlaré un altre dia.

El pròxim 6 de maig es sabrà el desenllaç. Finalment a qui donarà suport Bayrou? En donarà a algú? I els lepenistes, acabaràn votant a Sarkozy? El què més segur està és que els de l'(extrema)esquerra i verds donaràn suport a Royal, perquè com sempre, vot inútil, votar al pitjor dels mals.

2 comentaris:

Daniel Monfort ha dit...

l'esquerra antiliberal ja ha demanat més o menys el vot per Royal. No obstant hi ha certes paradoxes, un article de Libération diu que tampoc està tant clar que els lepenistes voten en massa a Sarko, allà dins hi ha un poti poti ben rar.

Els de Bayrou es dividiran bastant.

Ferrer ha dit...

Entre Sarkozy i Royal trobem les mateixes diferencies que entre Camps i Pla. Cap.