Ciutadans: Hipòcrites per la "llibertat"

dijous, d’abril 19, 2007


A mi estos xavalins de Ciutadans de Catalunya, per ideologia social em queien bé. Ocupaven un espai que fins ara estava lliure, inèdit a l'estat espanyol: el socioliberalisme o liberalisme progressista. Era interessant vore'ls, quanta més pluralitat al sistema, millor, malgrat que tingueren òbscurs secrets -i si no, que collons feia don Losantos donant-los canxa, tot un liberal progressista?-

Però el que fallava era què eren "no-nacionalistes", sí, al vell estil lerrouxista del Partit Republicà Federal. I clar, ja començava a quadrar la cosa. Com no, llavors començaves a vore ses campanyetes de bilingüisme a Catalunya, llibertat, llibertat! Cridaven, mentre se les donaven d'això, de "no-nacionalistes", però no mos tragues el tema de la indisoluble nación española.

I bé, la hipocresia que se suposava respecte a la defensa del bilingüísme -però per als altres espanyols, no per a tots- queda plasmada en la candidatura que han fet a Alacant.

Ja no són Ciutadans, ara s'han tret la careta i són Ciudadanos. A la seua uep, el valencià ni apareix ni en pintura. Oh gran bilingüisme!

I ara va el millor, a Catalunya no defensaven el dret a rebre també l'ensenyament en castellà? A més del més que conegut pregó del bilingüisme...

Doncs com al País Valencià, i especialment a Alacant, se veu que això ja està més que superat -només cal passejar-se per les escoles i carrers d'Alacant- ara van més enllà en la seua lluita per la llibertat, i podem llegir al seu programa electoral perles com estes:

"nos oponemos a la imposición de la enseñanza del valenciano a los ciudadanos hispano parlantes y también a todos los residentes extranjeros."
"En la Comunidad Valenciana y por razones culturales, sí creemos conveniente que el idioma valenciano se enseñe en escuelas e institutos, pero con carácter de
asignatura optativa de libre elección"

El que tots suposavem: hipòcrites, més que hipòcrites! Algún il.lús se'ls ha cregut? Que anaven a implantar el vertader bilingüisme a Alacant, juas.

Una forma més d'adaptar-se, ells ho saben. Una vegada més ho vejem, el PP ho fa, el PSOE ho fa, ara estos... Per què nosaltres no podem? Fem alguna cosa de trellat, aparquem l'essencialisme, avancem en la praxi.

4 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Molt interessant aquest post. No calia saber la seva postura a Alacant per què se'ls hi vegés el llautó, però ajuda a deixar les coses clares.

No hi ha bilingüisme sense immersió lingüística.

Fins aviat,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Daniel Monfort ha dit...

clar!!!!!!!! el valencià de optativa lliure, com el macramè, el volleyboll i el patinatge sobre cinc rodes.

Ferrer ha dit...

Demanar que el valencià siga una asignatura voluntaria es el mateix destrellat que demanar que historia o matematiques siguen voluntaries.

Anònim ha dit...

Aquesta gent demana el bilinguisme,però dels altres per a què ells puguin seguir sent monolingues.
La seva política es basa en què si una cosa està en català a d'estar-hi també en castellà,però si està en castellà ja està bé així.
Per això no demanen que els prospectes del medicaments estiguin en les 4 llengues de l'Estat,ni que els cinemes siguin en cada llengua al 50%,ni que els 200.000 catalans que viuen a Madrid puguin ducar els seus fills en català.