Enmirallats amb el nord

dimecres, de juliol 11, 2007

No seria res nou dir que el poble valencià és un poble submís. Ja el comte-duc d'Olivares ens titllà de "flojos y muelles", i ni diguent-nos-ho a la cara reaccionem. La nostra política és sucursalista, tenim un parlament molt semblant al de les Castelles, Madrid o Múrcia.

És trist que fins i tot regions espanyols sense apenes fonaments històrics tinguen partits nacionalistes -d'estos que s'apunten al carro pa no ser menys que altres, però que d'alliberament nacional poc- amb representació parlamentària, i nosaltres?

Però és que fins i tot, els partits nacionalistes valencians -en major o menor grau- s'enmirallen en la política del nord, de Catalunya, els germans rics i afortunats.

A més, gràficament m'ha donat la sensació per exemple així:


Iniciativa del poble valencià, futur nou partit creat arran el descontent del sector EiP amb la situació actual d'EUPV. Sempre s'ha dit que volen una ICV a la valenciana, simple casualitat?




El primer logo és del Bloc de Convergència, corrent d'opinió del BNV que vol un nacionalisme més centrista.
El segon és de CiU, no cal que explique...

I si el BNV amb l'aterratge d'ERC al País Valencià i el tindre aliançes amb CiU li ha costat de vegades que siguen vistos com a dretanetes, beatos, burgesets valencians, ara, amb això del logo, no crec que ajude massa, veritat.


Bé, açò ja no és ni enmirallament. Açò ja és més que evident, només ho posava com un cas d'enmirallament extrem.





I bé, em pregunte, per què els valencians no busquem refents més avançats, més a la europea? Per què si el nacionalisme valencià està mal vist per catalanista, ho fan tan evident?

P.D: El partit de la endevinalla era Unió Valenciana. No posaré enllaç per no donar-los visites, però si busqueu al seu uep podreu vore com forma part del seu ideari. Qui ho diria... ells i el seu "regionalismo bien entendido", la perfomance de naranjito i el "polaco absurdo".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo anava millor encaminada a l'endevinalla (H)

[L'única cosa que gairebé encertaré en tota la meua vida... havia de dir-ho '¬¬]

Insomni ha dit...

Acabe d'entrar a la web de BdC i no tenen ixe logo

http://blocdeconvergencia.org/

Pot ser era el d'abans??