Viure en un país normal (I)

dimarts, de març 25, 2008


El grup Bon Preu estudia obrir tendes a la Comunitat Valenciana
EuropaPress, Barcelona


El grup de distribució alimentària Bon Preu estudia expandir el seu negoci fora de Catalunya amb l'obertura de nous establiments en altres zones, com Aragó, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears. La companyia va assenyalar que espera fer aquesta expansió en solitari, encara que no va descartar la compra d'alguna cadena d'aquestes zones geogràfiques. Fuentes del grup català van explicar que el motiu d'escollir àrees com Aragó o la Comunitat Valenciana respon a necessitats logístiques, ja que és molt més fàcil aconseguir un transport eficient en les zones més pròximes a Catalunya, on l'empresa ja té una xarxa de distribució que funciona.
Segons la companyia, la voluntat no és començar aquesta expansió de forma immediata, sinó més aviat "a mitjan o llarg termini", però va insistir que actualment el grup "té la capacitat econòmica suficient" per a afrontar aquest projecte i va destacar "la solidesa" que tenen a Catalunya. Amb tot, va reconèixer que la conjuntura econòmica actual està marcada per diversos condicionaments.

Això vol dir que podrem acudir als valencians a comerços en la nostra llengua, com en qualsevol país normal? O faran com La Caixa, Caixa Catalunya, Caprabo, que ens tracten quasi com si fórem mesetaris? Esperem que no, i que des de l'àmbit privat es puga avançar també fent país, i a més es puga gaudir de Cacaolat a terres valencianes.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja veurem...

I això que tu dius de La Caixa (de Caixa Catalunya no t'ho se dir perquè al meu poble no hi ha) serà depèn del lloc perquè jo tinc el compte ací i ho tinc tot en català...

Raboset ha dit...

Jo a València me sona que ho he vist en castellà, i a Alzira, cartells bilingües. No obstant, quan reb una notificació o algo de La Caixa, és en castellà.

Anònim ha dit...

Des de l'Empordà:
es curiós i sobretot, molt estrany!!! en la dictadura de Franco amb una reperesió molt forta del català, aquest va sobreviure; i ara en canvi, amb una total llibertat d'escollir l'idioma que volguis per comunicar-te, el català s'està perdent.
INDEPENDÈNCIA ||*|| PAISOS CATALANS