Viva la Constitución!

dimecres, de desembre 07, 2005


La jornada d'ahir va ser un dia de celebracions a la Ciutat d'Alzira -també dit Cau de Raboses-, la nostra volguda alcaldessa va llegir un manifest en el qual es va enaltir, entre molts altres aspectes, “el consens social, polític i territorial” en el qual es va crear la Constitució Espanyola.

A més, la primera edila va posar l'accent en la manca de llibertat que pateixen algunes parts de l'Estat Espanyol. Així, Bastidas va aprofitar el ple per a recordar als hòmens i dones d'algunes formacions polítiques o del teixit associatiu del País Basc que 27 anys després de ser aprovada la Constitució “pateixen coacció per a exercir el dret a expressar-se en llibertat”. Però i la negació del dret a l'autodeterminació per la Constitució? Això no és coacció a la llibertat?

“Difondre-la i respectar-la és missió de tots, institucions, partits polítics, associacions, pares i mares i tota la societat alzirenya en general”, ja que segons va ressaltar l'alcaldessa la Carta Magna “ens permet un model autonòmic descentralitzat que garanteix la nostra diversitat i identitat”. Això en boca d'una alcaldessa d'un partit que es va opossar al "estado de las autonomias" a més de la innegable relació amb el franqusime que té el seu partit.

Però és què no són només estos del PP, els del PSOE no es queden curts -que no són ni PSPV-PSOE, perquè els senyors no funcionen ni amb eixes sigles- quan estava d'alcalde Rafael Blasco del PSOE -el germà de l'actual Conseller d'Habitatge de la Generalitat, que abans era del FRAP i ara és del PP- ja va inagurar ací una plaça en honor a la Constitució i una estàtua "Por la unidad de los españoles". I després, se veu que en el PSOE no estava a gust i va crear el PSI, partit teòricament sociadeldemòrata que a l'estar enfadats amb el PSOE doncs pacten amb el PP, per berrinxe. I ara que està la filla de regidora, no és capaç ni de dir una sola paraula en valencià.

Tot aquest merder en una ciutat on morí Jaume I, on en la II República era un niu de rojos que resistiren fins al final front als feixistes. I ara els descedentes dels mateixos feixiste de la camisa blava ens governen. Com pot haver canviat tant la ciutat? Com pot haver-hi tant de botiflerisme?

2 comentaris:

Daniel Monfort ha dit...

Moltes vegades es veu al PSPV com l'alternativa o la solució. La veritat és que sents parlar a Joan Ignasi Pla i penses: no sé què és pitjor, Camps o Pla.

Anònim ha dit...

A mi tambe em disgusta la Constitucio Espanyola en molts aspectes. Ara be, pareix que no teniu en conter el cotext historic i social en que es redactà. Era la constitucio o tornar a la dictadura franquista. Cal intepretar-la com un mal menor.

http://www.llenguavalenciana.blogspot.com/