Una més sobre la valencianitat de C9

diumenge, de gener 28, 2007


Xè tu. Este matí estava mirant les opcions del reproductor de TDT i provant i tal he posat "català" com a opció preferent d'entre les llengües de l'àudio. Doncs bé, va i m'enduc la sorpresa de que la sèrie que estaven fent en Canal 9 se podia vore en valencià! I jo pensant... ai que rar, sempre solen fer-ho en castellà, vaig a vore a la tv normal, a l'analògica. Va i mire i què? Doncs estaven emitint per defecte en castellà.

Sí que tenen valor, sí. No és que no vulguen gastar-se més diners o jo que sé, no, si ja tenen la versió doblada en valencià -a més, és clar, també tenen la versió barcelonina que existirà de TV3, que mai posarien- el que passa és que prefereixen emetre en castellà tinguent-la ja en valencià. Un crim!

I després que diguen que si TVE podria emetre multilingüísticament i tot això -que se podria perfectament, com ja fa laSexta amb el futbol i això què són cadena privada-, però com van a fer-ho, si ni tan sols la que se suposa què és la nostra televisió, tenint tota la tecnologia al seu abast, me margina el valencià i dóna preferència al castellà?

1 comentaris:

Ferrer ha dit...

EN CATANYOL, CLAR QUE SÍ!